5 ani pana la primul vaccin impotriva cancerului de piele

0
226

Profesorul Ian Frazer de la Universitatea din Queensland (Australia), coordonatorul echipei de cercetatori care a obtinut primul vaccin impotriva cancerului cervical, a anuntat ca in urmatorii cinci ani va obtine si primul vaccin impotriva cancerului de piele, informeaza cotidianul britanic The Daily Mail.

Etapa de testare pe animale a acestui nou vaccin s-a incheiat cu succes, urmand sa fie incepute testarile pe voluntari in cursul anului viitor. Profesorul Frazer este increzator ca datorita acestui vaccin mii de vieti vor fi salvate in fiecare an.

in Australia, stat cu o populatie de 21 de milioane de locuitori, 380.000 de persoane sunt diagnosticate anual cu cancer de piele, dintre care aproximativ 1.600 isi pierd viata. Acest vaccin actioneaza impotriva virusului Papilloma care poate genera o infectie la nivelul pielii ce se poate transforma in cancer.

„Virusul Papilloma este responsabil pentru cel putin 5% din cazurile de cancer inregistrate in lume, astfel un caz de imbolnavire de cancer din 20 este provocat de acest virus”, a mai explicat omul de stiinta australian.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentBoli genetice depistate prin teste de sange, inca din stadiul embrionar
Articolul următorToxiinfectie alimentara, la un centru de plasament din Ramnicu Sarat