5.290 de cazuri de rujeola in Romania si 24 de decese confirmate pana astazi

0
51

Numarul cazurilor de rujeola din tara noastra a urcat la 5.290 pana la data de 5 mai 2017. De asemenea, a mai fost inregistrat inca un deces, totalul acestora fiind de 24 (8 in jud. Timis, 5 in jud. Arad, 5 in jud. Dolj, 3 in jud. Caras Severin, 1 in jud. Calarasi, 1 in jud. Satu Mare si 1 in Bucuresti), potrivit datelor Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Judetele in care au fost inregistrate cele mai multe cazuri de rujeola, dintre cele 38 la nivel national, sunt: Caras Severin (966 de cazuri confirmate), Timis (952 de cazuri) si Arad (837 de cazuri).

Rujeola este o boala a copilariei ce poate fi prevenita prin vaccinare. Vaccinul anti-rujeolic este inclus in Programul National de Vaccinare si se administreaza in doua doze, incepand cu varsta de 12 luni.

in ciuda acestui fapt, statisticile arata o scadere in tara noastra a acoperirii vaccinale in general si a celei anti-rujeolice in special, fapt care face ca in prezent Romania sa se confrunte cu o epidemie de rujeola.

Articolul precedentVaccinarea salveaza vieti” Campanie de informare si educare despre imunizarea prin vaccinare
Articolul următorOMS va lansa un program pilot de eligibilitate a medicamentelor biosimilare pentru tratamentul cancerului