OMS, serviciu chatbot prin Facebook Messenger pentru combaterea dezinformării legate de coronavirus  

0
358

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat un serviciu chatbot prin Facebook Messenger pentru combaterea dezinformării în legătură cu noul coronavirus, a anunţat miercuri agenţia Naţiunilor Unite pentru sănătate, citată de DPA, potrivit Agerpres.

Chatbot-ul, sau robot conversaţional, este o extensie a serviciului Health Alert al organizaţiei şi va oferi informaţii rapide şi precise despre COVID-19, a notat OMS într-un comunicat.

Peste 12 milioane de persoane primesc deja informaţii şi actualizări despre COVID-19 de la OMS prin intermediul aplicaţiei de mesagerie WhatsApp.

Prin extinderea serviciului pe Facebook Messenger şi canalele sale de comunicare asociate, se estimează că cifra beneficiarilor ar putea ajunge la 4,2 miliarde.

Potrivit OMS, în multe regiuni grav afectate de COVID-19, comunicarea prin intermediul familiei de aplicaţii a platformei de socializare a crescut cu peste 50 de procente.

Serviciul interactiv poate fi accesat în engleză, franceză, spaniolă şi arabă prin pagina oficială de Facebook a OMS selectând „trimite mesaj” sau prin link-ul de Messenger dedicat.

Serviciul Health Alert a fost conceput pentru a-i ajuta pe oameni „să se protejeze de COVID-19, să prevină răspândirea ei şi să înţeleagă datele referitoare la această boală”, a precizat OMS.

Articolul precedentEuronews: România, în centrul sistemului european de distribuție a consumabilelor medicale
Articolul următorUn vaccin pentru coronavirus, dezvoltat în Italia, va fi testat pe oameni la sfârşitul lunii aprilie