OMS: Tinerii nu sunt invincibili în fața pandemiei de COVID-19

0
236

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) reamintește că tinerii nu sunt invicibili în fața pandemiei de COVID-19.

„Ideea conform căreia ‘COVID-19 afectează doar persone vârstnice’ este factual eronată”, a reamintit directorul Biroului regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, într-o conferinţă de presă. „Vârsta nu este singurul factor de risc pentru a suferi o formă gravă a bolii”, a afirmat el.

Cazuri critice au fost observate deja la adolescenţi şi tineri adulţi, iar mulţi dintre aceşti pacienţi au necesitat internări în secţii de terapie intensivă şi unii dintre ei au decedat, a adăugat acelaşi oficial al OMS.

Mai mult, potrivit lui Hans Kluge, respectarea dispoziţiilor sanitare este necesară „pentru orice categorie de vârstă”. „Este nu doar un act de solidaritate față de ceilalţi, în special faţă de cei mai susceptibili de a fi grav afectaţi, ci şi un act vital pentru propria sănătate şi siguranţă”, a adăugat el.

În Europa, cea mai tânără victimă raportată a fost un copil de 12 ani, care a murit în Belgia. În urmă cu puțin timp, în Marea Britanie a decedat un copil de 13 ani.

În Statele Unite, un bebeluş de şase săptămâni, contaminat la rândul său cu noul coronavirus, a murit.

Biroul regional al OMS pentru Europa a raportat peste 464.859 de cazuri oficiale asociate noului coronavirus şi 30.098 de decese în 53 de ţări din circumscripţia sa, care se întinde de la coastele europene ale Oceanului Atlantic şi până la coasta pacifică a Rusiei.

Aproximativ 80% din persoanele decedate prezentau cel puţin o comorbiditate subadiacentă, în special boli cardiovasculare şi diabet.

Articolul precedentKlaus Iohannis vrea ca personalul medical care tratează pacienți COVID-19 să primească un bonus lunar
Articolul următorColonelul medic dr. Daniel Ionuţ Derioiu este noul manager interimar al SJU Suceava