Numărul real al persoanelor care au murit în Franţa din cauza coronavirusului este mult mai mare decât cel oficial, pentru că acesta nu îi îa în considerare decât pe cei care au încetat din viață în spital. Este semnalul de alarmă tras de preşedintele Federaţiei Spitalelor, Frederic Valletoux.
„Ştim numai datele oferite de spitale. Creşterea înregistrată în datele oficiale este deja majoră, însă numerele absolute ar fi fără îndoială mult mai mari dacă am lua în considerare ce se întâmplă în aziluri, precum şi persoanele care mor în locuinţele lor”, a declarat Frederic Valletoux, potrivit Agerpres.
Franţa a înregistrat 1.100 de morţi în spitale de la declanşarea pandemiei de Covid-19, iar 2.516 pacienţi se aflau marţi seara la terapie intensivă, potrivit directorului general al Departamentului pentru Sănătate, Jerome Salmon, citat AFP.
Astfel, potrivit declaraţiilor de marţi seară ale oficialului francez, numărul deceselor cauzate de COVID-19 a crescut cu 240 în ultimele 24 de ore, iar cel al pacienţilor ajunşi la reanimare, cu 434.
Numărul total al pacienţilor infectaţi cu coronavirus spitalizaţi în Franţa a ajuns la 10.176.