COVID-19: Colaborare Spitalul Municipal Timișoara, UMF ”Victor Babeș” și Spitalul de Boli Infecțioase

0
95

”Având în vedere evoluția situației epidemiologice internaționale determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara și Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara vor sprijini Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeș” Timișoara pentru efectuarea testelor COVID- 19”. Anunțul a fost făcute de dr. Olimpia Oprea, managerul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara a oferit prin comodat două echipamente Real Time PCR care au fost instalate în cadrul Compartimentului de genetică medicală al Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, a mai transmis ea.

Echipamentele sunt funcționale de joi, iar personalul medical, adică medici de specialitate genetică medicală și biologi, este asigurat de către Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara și  de către Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara.
Cu cele două aparate se pot efectua 100 teste/zi, respectiv 2.000 teste/lună pentru COVID-19.

Ad in title
Articolul precedentCât durează să te vindeci de coronavirus? Răspunsul Ministerului Sănătății
Articolul următorCOVID-19: Apel al Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie către CNAS