30 de ani de lupta impotriva cancerului in Europa

0
20

Primul program de lupta din impotriva cancerului Europa implineste anul acesta trei decenii. Actiunile intreprinse la nivelul Uniunii Europe au pus accentul pe prevenirea, depistarea timpurie, raspandirea de informatii referitorare la metodele eficiente de combatere a cancerului, dar si pe controlul maladiei.

Potrivit unui raport publicat pe site-ul Comisiei Europene, UE continua actiunile pentru a-si atinge telul de a reduce incidenta cancerului cu 15% pana in anul 2020.

Astfel, din strategia europeana de lupta impotriva cancerului face parte si screeningul anual. Peste 500 de milioane de examinari se vor face pana in 2020, pentru a depista timpuriu cancerul.

Ad in title

Mai mult, Comisia Europeana continua politica privind controlul tutunului, care include legi solide ce reglementeaza produsele din tutun, interzic publicitatea si sponsorizarea si incurajeaza campaniile de sensibilizare, masuri ce ar contribui la o reducere a incidentei cancerului.

in ultimii sapte ani, UE a investit aproape 1,5 miliarde de euro in cercetarea si colaborarea internationala, cercetarea de frontiera, dar si in programele de mobilitate si parteneriate public-private. Din aceasta suma, aproximativ 770 de milioane de euro sunt folosite pentru stimularea proiectelor de cercetare colaborativa, pentru a gasi noi modalitati de lupta impotriva cancerului si pentru a ajuta pacientii, se precizeaza in respectivul raport.

in 2012, cel mai recent an pentru care exista date clare, aproximativ 2,6 milioane de barbati si femei din Europa se imbolnaveau de cancer. in acelasi an, mai bine de 1 milion de persoane mureau din aceeasi cauza, arata Comisia Europena, care anticipeaza o crestere a cazurilor de cancer pe continent, din cauza imbatranirii populatiei.

Articolul precedentZiua Mondiala a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice, celebrata astazi in toata lumea
Articolul următorProbleme din nou cu cardul de sanatate