3.168 de absolventi vor candida pentru cele 950 de locuri la buget disponibile la UMF Bucuresti

0
53

Un numar de 3.168 de absolventi vor candida in acest an, in data de 25 iulie, pentru ocuparea celor 950 de locuri finantate de la bugetul de stat de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) „Carol Davila” din Bucuresti, potrivit unui comunicat de presa.

Pentru cele 510 locuri la Facultatea de Medicina s-au inscris 1.942 de candidati, pentru Facultatea de Medicina Dentara 583 de candidati/130 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie 259 de candidati/140 de locuri, iar pentru Facultatea de Moase si Asistenta Medicala 384 de candidati/170 de locuri.

UMF „Carol Davila” pune la dispozitia candidatilor ale caror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenta pe locurile finantate de la bugetul de stat un numar de 470 de locuri cu taxa.

„Şi anul acesta, in ceea ce priveste admiterea la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti se pastreaza interesul crescut inregistrat in anii anteriori, fapt ce demonstreaza inca o data ca scoala de medicina romaneasca ramane in registrul competitiei si al valorilor academice, atat prin dorinta tinerilor candidati de a accede in universul cercetarii stiintifice medicale, cat si prin reputatia pe care, de-alungul istoriei sale, aceasta Universitate si-a creat-o si pozitionandu-se pe harta Universitatilor de profil ale lumii”, a declarat in comunicatul de presa acad. Ioanel Sinescu, Rector al UMF „Carol Davila” Bucuresti.

Anul acesta, 20 de premianti ai olimpiadelor nationale si internationale la discipline precum biologie, fizica sau chimie, au decis sa-si continue performanta la UMF „Carol Davila”, accederea acestora in Universitate fiind posibila, conform normelor Ministerului Educatiei si Cercetarii, fara examen de admitere.

Articolul precedentAl doilea caz de virus Zika in Romania: un baiat de 10 ani care locuieste in Guyana Franceaza si care a venit in vizita in tara
Articolul următorAbordarea moderna a neuropatiei diabetice, in prim plan cea de-a cincea editie a Scolii de Vara NeuroDiab