27 mai: Ziua Psihologului în România

0
665

Ziua de 27 mai marchează emiterea legii, în 2004, de către Parlamentul României, privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înființarea și organizarea Colegiului Psihologilor din România.

În contextul actualelor provocări sanitare, politice și socio-economice pe plan național și internațional, importanța acestei profesii s-a evidențiat, de la an la an, printr-un rol important în asigurarea sănătății, cu atât mai mult în anumite domenii profesionale sau instituționale.

Psihologia (gr. ψυχή psyché = suflet + λόγος logos = știință) este știința comportamentului uman, studiul funcțiilor și proceselor mentale, a experiențelor interioare și subiective – precum gândurile, emoțiile, conștiința, motivarea, percepția și personalitatea.

Articolul precedent„Cancerele de Sânge. Conștientizare prin informare”(II):  Necesitatea unui program de screening specific, anual, pentru depistarea bolilor hemato-oncologice în stadiu incipient
Articolul următorSindicaliștii din Solidaritatea Sanitară și Educație, dezbateri pe tema salarizării la Ministerul Muncii