25 de minori, evacuați în siguranță la Spitalul de Copii Timișoara. Au fost semnalate degajări de fum

0
141

Echipaje ale ISU Timiş au intervenit, miercuri seara, la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, unde a fost semnalat fum. 25 de copii, 20 de aparținători și 14 cadre medicale au fost evacuați în siguranță.

„În această seară, în camera tehnică a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara au existat degajări de fum la echipamentul electric al unui compresor. Au fost evacuați în siguranță 25 de copii, 20 de aparținători și 14 cadre medicale. Pompierii au acționat pentru ventilarea spațiilor iar în urma verificărilor, s-a constatat că nu există niciun pericol. Copiii se vor reîntoarce în saloane”, a transmis Ministerul Sănătății.

Din primele informații, incidentul s-a produs la un compresor, din cauza unei garnituri defecte.

„Am fost anunţaţi despre degajări de fum la Spitalul de Copii. La sosirea echipajelor de intervenţie la locul evenimentului s-au constatat degajări de fum în sala de oxigen. Nu s-au înregistrat victime. 14 adulţi (personal medical) şi 20 de aparţinători împreună cu 24 de copii au fost evacuaţi şi mutaţi în clădirea principală a spitalului. S-a acţionat pentru ventilarea încăperii. Din primele informaţii, incidentul s-a produs de la un compresor, din cauza unei garnituri defecte”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Zoriţa Mircov.

Articolul precedentBucurești, 27-29 septembrie: Prima ediție a Forumului Tinerilor Infecționiști
Articolul următorIUBCvT: Prima implantare a unei inimi artificiale la un copil din România, la o pacientă de 17 ani