20 octombrie: Ziua Mondiala de Lupta impotriva Osteoporozei

0
48

De aproape 20 de ani, Fundatia Internationala de Osteoporoza marcheaza in 20 octombrie Ziua Mondiala de Lupta impotriva Osteoporozei, campanie careia i s-au alaturat peste 90 de tari din intreaga lume.

Initiativa organizatiei este dedicata cresterii gradului de constientizare, la nivel global, cu privire la preventia, diagnosticul si tratamentul osteoporozei, precum si al bolilor osoase metabolice.

Campania destinata Zilei Mondiale de Lupta impotriva Osteoporezei din acest an este concentrata pe promovarea unei nutritii sanatoase, bogate in alimente care contin calciu, pentru intarirea sistemului osos.

Osteoporoza este o boala care se manifesta printr-o fragilitate a scheletului, din cauza reducerii densitatii si calitatii oaselor, fiind o afectiune silentioasa in prima faza si progresiva, potrivit Fundatiei Internationale de Osteoporoza. Boala este mai frecventa la femei decat la barbati si se manifesta prin fracturi, de cele mai multe ori ale soldurilor, coloanei vertebrale sau ale incheieturilor.

Articolul precedentRenuntarea la fumat are beneficii imediate asupra gravidelor sau femeilor care vor sa ramana insarcinate
Articolul următorProf. dr. Monica Pop atrage atentia asupra pericolelor date de achizitionarea unor dispozitive medicale de pe internet