17 mesaje ale unor medici care se opun legiferării detașării: Nu doresc să mai fiu despărțită de familia mea

0
327

“Sunt medic ATI, sunt solidară cu restul colegilor mei și dacă ei vor cere să merg pentru că au nevoie de ajutor, am să merg, la fel cum au făcut colegii mei, care au plecat în Alba Iulia sau Sfântu Gheorghe sau chiar în Republica Moldova. Nu ne obligați să facem ceva, noi știm să facem treaba asta și neobligați!”.

Mesajul aparține medicului Oana Coman, din Târgu Mureș, care se află printre cei aproape 900 de semnatari ai petiției “Nu ‘Legii carantinarii si Izolarii’ în forma actuală!! Nu detasarii fortate a medicilor!”.

Vă prezentăm în continuare părerile mai multor medici, exprimate prin intermediul mesajelor scrise, în petiția online, prin care se opun detașării forțate.

Octavian Mustafa, Craiova

“Oamenii aflați în poziții de decizie de mult prea multă vreme pierd contactul cu realitatea. Din acest motiv, viziunile lor se transformă, pe nebăgare de seamă, în coșmaruri. Ar fi bine ca aceste coșmaruri să nu prindă loc pe fila legii!”

Oana Coman , Târgu Mureș

“Sunt medic ATI, sunt solidara cu restul colegilor mei si daca ei vor cere sa merg pentru ca au nevoie de ajutor, am sa merg, la fel cum au facut colegii mei, care au plecat in Alba Iulia sau Sfantu Gheorghe sau chiar in Republica Moldova. Nu ne obligati sa facem ceva, noi stim sa facem treaba asta si neobligati!”

Luminița Slabu, Cluj

“Profesiunea de medic nu inseamna privarea de drepturile fundamentale ale oricarui cetatean roman. Nu inseamna sacrificiu”.

Ionela Dumitrescu, București

“Sunt medic. Am drepturi ca orice alt cetățean. Nu sunt sclavia nimănui. Nu sunt militar să răspund la ordine fără să comentez. Am dreptul să RENUNȚ oricând la decizia de a fi medic. Este o profesie si o opțiune personală la care pot renunța oricând”.

Vasile Șandru, București

“Pot detașa personal militar!”

Violeta-Ana Sandu, Ploiesti

“Ma simt privata de drepturile restului cetatenilor”.

Silvia Dogariu, Iași

“Nu poti forta medicii sa faca ceva impotriva dorintei, in timp ce asimptomaticii sunt protejati pt ca nah..e neconstitutional…si nu poti da legi gandite cu fundul de pe scaun…iar copii nu pot fi trimisi catre centre de asistenta sociala…este inuman in primul rand..apoi o cheltuiala in plus pt stat…legea trebuie gandita in asa fel incat asimptomaticii sa nu aiba libertate deplina de a se plimba pe unde vor ei..fiind protejati de ccr…iar medicii lupta de 4 luni cu mainile goale si cu toti incultii ce cred in teorii conspirationiste….”.

Liviu Veres, Satu Mare

“Acesta mi-e crezul: numai eu am dreptul să hotărăsc asupra oricărui act medical care îmi este administrat”.

Silvia Costinean, Bucuresti

“Semnez pentru ca statul roman a fost incapabil sa organizeze un sistem medical funcțional și a lăsat întotdeauna toată povara pe umerii celor care au lucrat și lucrează in sistem. Nici de data asta nu au reușit sa organizeze lucrurile, structuri ale sistemului, precum dsp -urile au încurcat grav lucrurile in loc sa fie cele care coordonau organizarea in asemenea criza, dar asta nu se vede, mai exact prostiile și greșelile crunte pe care angajații dsp le-au făcut. Este un sistem care s-a întors demult împotriva oamenilor – și a celor care au nevoie de el, și a celor care lucrează in el, cu exceptia celor care conduc formal și informal sistemul”.

Loredana Tuinea, Bucuresti

“Vrem sa ramanem medici, sa avem legi sanitare, fara vid legislativ, fara încălcarea drepturilor cetățenești, prin adoptarea unor masuri abuzive, indreptate impotriva corpului medical”.

Teodora Macovei, Arad

“Medicul nu e gardian, e medic și se ocupa cu vindecarea pacientului”.

Giuliana Nicolae, Cugir

“Nu doresc sa mai fiu despartita de familia mea”.

Lautarescu Dana Ioana, Bordenii Mari

“Pentru ca nu este normal sa ne batem joc de cadrele medicale Normal este sa tinem pacientii infectati in carantina nu liberi pe strazi”.

Daniela Dan, Timisoara

“Asteptam pensiile speciale!! Daca ne considera incadrati in Armata, vrem acelasi statut/ pensie/ asistenta gratuita medici si familiile lor/ scurire de impozit pe venitul cabinetului!”.

Florin Trifan, Craiova

“Nu sunt de acord cu detașarea nevoluntara a medicilor, mai ales în condițiile în care pacienții COVID pozitiv nu pot fi internați nevoluntar!”

Mădălin Iordache, Bughea de Jos

“Semnez pentru că sunt medic chirurg la Spital Municipal Câmpulung și nu iobag. Pot merge unde e nevoie de mine, dar numai în condiții alese de mine”.

Doina Calin, Ploiesti

“Ne facem datoria de medici cu prisosinta . Nu putem insa accepta sa fim tratati ca sclavi pe mosie ,sa ne fie anulat liberul arbitru / avem aceleasi drepturi ca si ceilalti cetateni ai tarii !! „Medical lives matter „, nu va bateti joc de noi!”

Articolul precedentDezbaterea în Senat a proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea, amânată
Articolul următorRecord de infectări zilnice: 698 de noi cazuri de coronavirus