160 de studenti la medicina au finalizat stagiile de practica din cadrul proiectului 10 pasi spre o cariera medicala de succes

0
20

160 de studenti de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti au finalizat stagiile de pregatire practica, cursurile de malpraxis si comunicare si au fost consiliati in cariera in cadrul proiectului „10 pasi spre o cariera medicala de succes”.

Studenti din anii II, III, IV si V au facut stagii, timp de 6 luni, in cadrul a opt clinici de Obstetrica-Ginecologie, Neonatologie, Chirurgie Generala, ORL, Cardiologie, ATI, Oncologie si Medicina de recuperare.

„Ne-am dorit de la inceput sa oferim studentilor o perspectiva globala atat asupra celor opt specialitati, dar si a ceea ce inseamna sa fii medic. Studentii au trecut prin toate cele opt clinici, fiecare grupa de 16 studenti fiind supravegheata si indrumata de un tutore, medic din spitalul nostru. Pentru a descoperi ceea ce li se potriveste, studentii trebuie sa experimenteze cat mai mult, iar stagiile organizate si supravegheate de tutori ii ajuta foarte mult. Din acest motiv, am incheiat un parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” si vom continua stagiile de prectica si in anii urmatori”, a declarat dr. Simona Vladareanu, managerul proiectului „10 pasi spre o cariera medicala de succes”.

Ad in title

Totodata, studentii au urmat si cursuri de legislatie medicala si de comunicare si au beneficiat de consiliere psihologica si orientare profesionala. Dupa finalizarea stagiilor si a cursurilor, studentii au sustinut prezentari, pe baza carora au fost selectati cei 30 care au primit premii in valoare de 2500 lei.

Proiectul a fost derulat de Spitalul Universitar de Urgenta Elias in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti si a avut ca obiectiv principal cresterea ocupabilitatilor absolventilor facultatilor de medicina prin dezvoltarea abilitatilor profesionale ale studentilor in domeniu si prin corelarea programelor de studii cu programele de invatare practica in spitale din Romania.

Proiectul „10 pasi catre o cariera medicala de succes” a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, domeniul major de interventie 2.1 „Tranzitia de la scoala la viata activa”.

Articolul precedentHipertrigliceridemia familiala, o afectiune ce pune probleme specialistilor in abordarea tratamentului
Articolul următorSNMF si FNPMF, ingrijorate din cauza datelor aparute in Proiectul de Buget pe 2015