Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini, marcată anual pe 15 octombrie

0
63

Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini este marcată în fiecare an pe 15 octombrie, fiind inițial creată pentru copii şi elevi. Tema de anul acesta este „Igiena mâinilor pentru toţi!”.

În prezent, Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini este celebrată în peste 100 de ţări.

Potrivit globalhandwashing.org, ne putem feri de cele mai multe boli spălându-ne pe mâini în mod corect, cu săpun şi frecvent, astfel încât acest gest să devină un obicei. O igienă corectă ne poate feri de peste 200 de boli.

Ad in title

Tema Zilei mondiale a spălatului pe mâini din acest an pune accentul pe informarea populaţiei pentru a înţelege adevărata însemnătate a păstrării igienei mâinilor în prezent şi viitor.

Potrivit aceleiași surse, pandemia COVID-19 ne confirmă în mod cert că spălarea mâinilor este una dintre cele mai simple modalităţi de a preveni răspândirea oricărui virus şi de asemenea ne asigură o sănătate mai bună în general.

În perioada pandemiei de COVID-19, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat noi recomandări şi linii directoare care stipulează că facilităţile de igienă trebuie să se regăsească la intrarea în toate clădirile comerciale publice şi private (pentru utilizare la intrare şi la ieşire), în toate centrele de transport majore (staţii de autobuz, gări, aeroporturi şi porturi maritime) şi în pieţe, magazine, lăcaşuri de cult, unităţi sanitare publice şi şcoli. Înainte de pandemie, facilităţile pentru igienizarea mâinilor în locurile publice nu au fost o prioritate pentru guverne sau sectorul privat.

Articolul precedentRegulamentul de organizare şi funcţionare a DSP-urilor, elaborat de Ministerul Sănătății
Articolul următorInfectările cu noul coronavirus în sistemul medical: Peste 50%, în rândul asistentelor