Ziua Mondiala a Hepatitei: Actiuni de constientizare asupra problematicii hepatitei in Romania

0
158

Hepatita afecteaza doua milioane de romani, iar specialistii atentioneaza ca varful epidemiei va fi atins in anul 2020, din cauza cumularii pacientilor infectati inainte de 1989 cu persoanele nou infectate prin utilizarea de droguri intravenoase, piercing si tatuaje.

Astfel cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva Hepatitei marcata in fiecare an in data de 28 iulie, Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania a organizat o actiune de constientizare si sensibilizare cu privire la prevalenta hepatitei in tara noastra.

„28 iulie este de fapt momentul in care intreaga comunitate globala are aceeasi voce, trage un semnal de alarma cu privire la prevalenta hepatitei in lume. Scopul acestei actiuni, desfasurata cu ocazia Zilei Mondiale a Hepatitei a fost acela de a atentiona asupra problematicii pe care o au pacientii cu hepatita, de a atentiona asupra faptului ca ne confruntam cu o afectiune pe care o poate avea fiecare dintre noi, fara a avea simptome. Pentru a cunoaste aceste lucruri trebuie ca fiecare dintre noi sa se testeze, sa se vaccineze si daca are hepatita trebuie sa stie ca poate fi ajutat. Hepatita C este o boala tratabila, vindecabila. Hepatita B poate fi monitorizata corespunzator, este o boala care poate fi ameliorata, totul depinde de noi”, a declarat Marinela Debu, presedinte Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania.

in cadrul manifestarii au participat si persoane cu hepatita care s-au declarat revoltate de costurile uriase ale analizelor pe care pacientii cu hepatita trebuie sa le faca.

Actiunea s-a desfasurat intr-un mall din Bucuresti sub sloganul „Nu vad, nu aud, nu vorbesc ….despre Hepatita” si a reunit 138 de participanti, voluntari si pacienti cu hepatita.

Articolul precedentDr. Roxana Dragu: Una din cauzele candidozei acute este toaleta vaginala inadecvata
Articolul următorEfectele expunerii prelungite la radiatiile solare asupra alunitelor