Ziua mondială a cercetării în domeniul cancerului: Departament specializat, cu trei laboratoare, la IOB

0
51

Ziua mondială a cercetării în domeniul cancerului este marcată pe 24 septembrie, inițiativa fiind concepută pentru a contribui la obiectivele Declarației Mondiale împotriva Cancerului, în promovarea cercetării cancerului.

Ziua mondială a cercetării în domeniul cancerului este o mișcare internațională promovată de organizații din întreaga lume.

Cu ocazia marcării Zilei mondiale a cercetării în domeniul cancerului, reprezentanții Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” București au reamintit că instituția desfășoară activități de cercetare prin intermediul unei departament specializat, care are trei laboratoare, astfel:

  • Laboratorul de biologia cancerului – care are drept scop evidențierea diferitelor modificări la nivel tisular și celular care apar în timpul oncogenezei, cercetări finalizate, în principal, prin intermediul proiectelor de cercetare;
  • Laboratorul de cancerogeneză chimică și biologie moleculară, care face parte din Departamentul de cercetare experimentală al Institutului, direcțiile principale de studiu fiind corelate, în permanență, cu cele mai noi cunoștințe științifice din domeniul oncologiei, în special la nivel molecular.
  • Laboratorul de biochimie și radiobiologie, cu o activitate de cercetare translațională, asigurându-se toate nivelele de lucru care presupun documentarea, experimentarea și valorificarea proiectelor științifice.
Articolul precedentUn nou tratament împotriva celei mai frecvente forme de cancer la ochi dă rezultate încurajatoare
Articolul următorVineri începe distribuirea chestionarului de vaccinare în rândul elevilor minori