Studenții din anii terminali ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi vor face voluntariat, începând cu această săptămână, în spitalele COVID din Galaţi şi Brăila şi la SMURD, au anunţat reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior.

Cei 53 de studenți din anii 4, 5 şi 6 Medicină şi 3 şi 4 Asistenţă Medicală Generală vor participa ca voluntari la spitalele judeţene din Brăila şi Galaţi, la Spitalul TBC şi Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, Spitalul Municipal din Tecuci, dar şi pe maşini SMURD, unde vor lucra sub supravegherea cadrelor medicale din unităţile medicale respective, potrivit Agerpres. Perioada de voluntariat se va încheia la o lună după expirarea stării de alertă.

„Tinerii vor desfăşura activităţi de îngrijire a stării de sănătate şi alte activităţi de monitorizare şi asistare a pacienţilor din focarele COVID, sub coordonarea personalului medical din cadrul unităţilor medicale unde sunt repartizaţi, prin ordin al Comandantului acţiunii, emis pe baza analizei necesităţilor realizate la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei. La sugestia Facultăţii de Medicină şi Farmacie Galaţi, secretarul de stat Raed Arafat a acceptat ca repartiţia studenţilor voluntari să fie făcută în localităţile de domiciliu sau în apropierea acestora. Astfel, voluntarii studenţi vor merge la Spitalele Judeţene din Brăila şi Galaţi, Spitalul TBC, Infecţioase, Spitalul din Tecuci şi pe maşina SMURD”, a anunțat Universitatea Dunărea de Jos.

Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis săptămâna trecută că 720 de tineri au fost deja repartizați în spitale din 25 de județe.