Gheorghiță: Aproximativ 80% dintre centrele de vaccinare fixe imunizează sub 25% din capacitatea fluxului

0
93
6328009 09.09.2020 A prepares to administer the Russian coronavirus vaccine developed by the Gamaleya Scientific Research Institute of Epidemiology and Microbiology to a volunteer during the third phase of the post-registration clinical trials at a clinic, in Moscow, Russia. On August 11, Russia became the first country in the world to register a vaccine against COVID-19. Vladimir Pesnya / Sputnik

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat marți că aproximativ 80% dintre centrele de vaccinare fixe imunizează mai puțin de 25% din capacitatea de vaccinare alocată fiecărui flux în parte.

În acest context, multe dintre centrele de vaccinare fixe și-au sistat activitatea. De altfel, Gheorghiță se așteaptă ca în perioada următoare să existe tot mai multe centre care își vor sista activitatea.

”În săptămâna precedentă am reevaluat eficiența centrelor de vaccinare și, la acest moment, circa 80% din centrele de vaccinare fixe vaccinează mai puțin de 25% din capacitatea de vaccinare alocată fiecărui flux în parte. Motiv pentru care, la acest moment, facem vorbire. 117 centre de vaccinare fixe și-au sistat temporar activitatea. Avem 371 de centre pentru care a fost redus programul de lucru și a fost redus numărul de fluxuri în centrele de vaccinare care au rămas active. În perioada următoare vor fi continuate aceste măsuri de eficientizare de a menține un echilibru corect între costuri. Costurile de menținere în activitate a acestor centre de vaccinare, și aici nu vorbim de costuri cu personalul vaccinator, ci celelalte costuri de servicii, chirii, de servicii de curățenie, dezinfecție. Ca atare, în perioada următoare, foarte posibil că vom avea mult mai multe centre care vor avea activitatea sistată temporar, încât să existe o uniformizare a acoperirii geografice la nivelul fiecărui județ, pentru a asigura un acces cât mai bun al persoanelor la vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță marți în cadrul conferinței de presă de a Palatul Victoria.

Ad in title

În ceea ce privește proiectul ”Orașul vaccinează satul”, coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că în cadrul acestuia au fost vaccinate peste 91.000 de persoane.

”Până la acest moment au demarat acțiuni de vaccinare cu echipe mobile și centre mobile de vaccinare în 1.972 de localități din rural, din cele 2.862 de comune, ceea ce înseamnă circa 62,6% din comunele de la nivel național. (…) Au fost vaccinate în total peste 91.225 de persoane”, a precizat Gheorghiță.

Articolul precedentCoronavirus: Care este rata de acoperire vaccinală din populația eligibilă în România
Articolul următorCâte persoane au avut un test pozitiv de infecţie cu SARS-CoV-2 după vaccinarea cu cel puțin o doză