Ministrul Vlad Voiculescu a declarat, luni, că Ministerul Sănătăţii susţine legea vaccinării, precizând că în dezbaterea Parlamentului există un proiect care nu are însă legătură cu vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

„E bine să clarificăm. Este o lege care este în Parlament. Nu se pune problema, nu există nicio legătură între această lege şi vaccinarea anti-COVID-19. A fost o confuzie. Vorbim despre o lege care este în Parlament, ar putea să aibă un parcurs sau altul”, a afirmat Voiculescu, întrebat dacă ministerul susţine vaccinarea obligatorie.

„Ministerul Sănătăţii susţine legea vaccinării. (…) Dacă vedeţi care este situaţia legii vaccinării în acest moment în Parlament, vedeţi că există obligativitatea informării”, a completat Vlad Voiculescu.

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că vaccinarea împotriva COVID-19 nu va fi obligatorie.

„Este o lege care este în Parlament de trei ani de zile, nu are nicio legătură cu campania de vaccinare pe care o avem acum. Este un proiect în Parlamentul României. Acel document este un copy-paste al politicilor din ultimii trei ani, deci nu are nicio legătură cu ce se întâmplă. (…) Nu s-a discutat. L-am văzut şi pe secretarul de stat Raed Arafat care a spus foarte clar şi o spun şi eu: campania de vaccinare împotriva coronavirusului nu va fi obligatorie, nu se pune aşa ceva în discuţie”, a declarat Cîţu, întrebat cu privire la posiblitatea ca populaţia să fie obligată să se vaccineze.