Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că 30% din vaccinări sunt în afara platformei de programare, pentru că oamenii merg direct la centre neinformatizate şi se vaccinează, ceea ce reprezintă o ”vulnerabilitate”.

”În perioada următoare, MS şi CNCAV trebuie să vegheze la două vulnerabilităţi – 30% din vaccinări sunt în afara platformei de programare. Există 30% dintre oameni care sunt în Registrul Naţional de Vaccinare şi nu sunt în platforma de programare. Sunt centre de vaccinare care nu sunt informatizare aşa cum s-ar cuveni, lucrurile sunt încă notate pe hârtie. Faptul că oameni nu se programează în platformă şi merg direct la centru reprezintă o vulnerabilitate pe care am semnalat-o colonelului Valeriu Gheorghiţă. Trebuie să mergem cât mai mult către o digitalizare şi clarificare a procesului respectiv”, a declarat, ministrul Voiculescu, în cadrul unei conferințe de presă.

În acest context, ministrul a spus că se vor face echipe mixte de control, formate din reprezentanți ai Corpului de Control ai ministrului Sănătății și ai direcțiilor de Sănătate Publică, pentru a verifica cum stau lucrurile în fapt la nivelul centrelor de vaccinare.

“În acest moment în care în toată lumea este o problemă cu cantitatea de doze de vaccin disponibile, România nu poate să fie un sat fără câini. Asta înseamnă că ne trebuie sancțiuni. Am vorbit cu premierul despre introducerea de sancțiuni. Avem nevoie de sancțiuni pentru cei în măsură să verifice dacă strategia adoptată de Guvernul României este respectată la nivelul cetrului de vaccinare. Există medici coordonatori pentru fiecare centru de vaccinare. În acest moment, putem să îi asigurăm de cercetări disciplinare dacă nu vor respecta ceea ce s-a stabilit”, a declarat Voiculescu.