Vlad Voiculescu: Luăm în calcul o posibilă listă de așteptare, pentru programarea la vaccinare

0
3

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, luni seară, că 75 % dintre persoanele înscrise până acum, în etapa a doua de vaccinare, sunt vârstnici sau cu boli cronice. Ministrul a mai spus că, dacă platforma pentru programare la vaccinare nu poate programa o anumită dată, se va lua în considerare o posibilă listă de așteptare.

„Dacă ne uităm la cifre (…), lucrurile nu arată rău, în sensul că peste 75%, adică trei sferturi dintre cei înscrişi, fac parte din aceste două categorii cele mai vulnerabile şi anume vârstnici şi persoane cu boli cronice. Însă la nivel individual evident că înţelegem frustrarea şi încercăm să îi ajutăm pe colegii specialişti de la STS şi cei de la Comitetul de Vaccinare să remedieze lucrurile cât de repede se poate. (…) Vor exista câteva variante pe care le vom lansa mâine sau poimâine pentru ca toată lumea care vrea să se înscrie să poată să facă acest lucru. Există câteva alternative pe care le pregătim. Este simplu. Dacă platforma nu o să poată să permită o programare pentru anumită dată, atunci luăm în considerare o anumită listă de aşteptare pe care oamenii să se înscrie, urmând că ei să poată să fie contactaţi ceva mai târziu prin call center”, a explicat ministrul

Vlad Voiculescu a mai precizat că, la acest moment, o problemă o reprezintă cantitatea insuficientă de vaccinuri.

„Problema în acest moment nu sunt cei care nu vor să se vaccineze sau diferitele teorii ale conspiraţiei, ci problema cu care ne confruntăm şi noi şi se confruntă o lume întreagă este insuficienţa cantităţii de vaccin pe care o avem disponibilă”, a mai spus Voiculescu.

Totodată, Voiculescu a explicat că cei care vor să se vaccineze se pot adresa medicilor de familie.

”Medicii de familie au, în acest moment, datorită unei Ordonanțe de Urgență, adoptate săptămăna trecută, un mecanism de recompensare a muncii pe care o depun. Este doar un mecanism binevenit pentru a îi încuraja să facă lucrul acesta”, a mai spus ministrul Sănătății.

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului “Întrebări și răspunsuri: Vaccinarea COVID-19 pe înțelesul tuturor”, organizat de Colegiul Medicilor din România (CMR).

Evenimentul este cel mai recent dintr-o serie de conferințe organizate de CMR pe această temă.

Pentru participarea la eveniment au fost selectați medici din numeroase specialități pentru a răspunde la întrebările publicului larg, pe tema vaccinării anti-COVID-19.

Articolul precedentDr. Andreea Moldovan, despre imunitatea post COVID-19 după vaccinare
Articolul următorȘef lucr. dr. Beatrice Mahler: Pacienții cu afecțiuni pulmonare au recomandare fermă de vaccinare