Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut o scurtă prezentare a noului secretar de Stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, despre care a spus că va avea pentru perioada următoare responsabilitați pe gestionarea crizei și campania de vaccinare.

De asemenea, Voiculescu a spus că mulți o cunosc pe Andreea Moldovan “pentru că a fost în prima linie încă de la izbucnirea epidemiei de COVID”.

Andreea Moldovan a absolvit Medicina la Târgu Mureș, este medic primar cu specializarea în boli infecțioase și medic specialist în epidemiologie, iar în anul 2009 a devenit Bursieră de Excelență a Societății Internationale de Boli Infecțioase, după cum a scris ministrul, în prezentarea sa, postată pe Facebook.

De asemenea, potrivit ministrului, Andreea Moldovan a făcut un stagiu la Geneva, unde a lucrat în același spital cu profesorul universitar Didier Pittet. Considerat părintele modern al igienei mâinilor, măsurile propuse de echipa lui Didier Pittet, răspândite mondial, au condus la scăderea importantă a ratei infecțiilor nosocomiale din spitale și salvarea de vieți omenești.

“S-a reîntors în țară, iar în 2013, spitalul în care Andreea Moldovan a fost coordonator al Compartimentului Prevenire și Control al Infecțiilor Nosocomiale a câștigat premiul de Cel mai curat spital din Europa, premiu acordat de Organizația Mondială a Sănătății. De anul trecut a preluat funcția de director medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, spital încadrat de la începutul pandemiei în linia întâi COVID. S-a implicat, alături de alți voluntari, în cursuri și campanii de informare despre importanta igienei mâinilor, igienei generale, consumului de antibiotice și prevenirii infecțiilor atât pentru cadre medicale cât și pentru studenți, populație generală sau copii”, potrivit lui Vlad Voiculescu.