Vitamina D poate reduce sau alunga durerile de spate

0
191

Persoanele care sufera de dureri cronice de spate isi pot ameliora problema cu suplimente zilnice de vitamina D, conform unui nou studiu, preluat de agentia de presa ANI.

in cadrul studiului – realizat de cercetatori din SUA – au fost examinate peste 360 de cazuri clinice de dureri de spate si s-a constatat ca pacientii care sufera de aceasta problema au in organism un nivel scazut de vitamina D.
Potrivit cercetatorilor, dupa suplimentarea dietei cu alimente bogate in vitamina D sau cu pilule farmaceutice, durerea de spate a disparut sau a fost redusa in mod semnificativ, intr-un interval de numai trei luni.

Autorii studiului au precizat ca vitamina D este o substanta esentiala in procesul de absorbtie a calciului si pentru sanatatea oaselor.
Cercetatorii americani recomanda adultilor si copiilor o doza zilnica de cel putin 1000 UI de vitamina D, avertizand ca doza recomandata pana in prezent, de 600 UI, este insuficienta. Persoanele cu dureri de spate cronice ar avea nevoie de cel putin 2.000 de UI de vitamina D3 pe zi.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentEcografie tripleti – Ecografia 2D si 3D
Articolul următorCampanie pentru depistarea malformatiilor cardiace la copii