Virusul Ebola, o amenintare la viata persoanelor infectate

0
54

Potrivit specialistilor, Ebola face parte din categoria unor boli numite febre hemoragice numele provenind de la denumirea unui rau din zona centrala a Africii, unde s-au semnalat primele cazuri in anii a€˜70.

„Ebola produce epidemii sau focare epidemice care pana acum nu au depasit cateva sute de cazuri de deces, dar acum ne gasim intr-o situatie oarecum fara precedent pentru ca deja sunt multe luni de cand infectia se propaga, afectand in principal trei tari din vestul Africii. Ma refer aici la Guineea, la Sierra Leone si la Liberia. Un caz s-a inregistrat in Nigeria, e adevarat, de la un calator. Deci nu este vorba de un focar epidemic in Nigeria. Totusi autoritatile de sanatate publica locale, dar si cele regionale si chiar Organizatia Mondiala a Sanatatii sunt deosebit de ingrijorate pentru ca aceasta epidemie treneaza, produce un numar tot mai mare de cazuri si implicit de victime. in multe cazuri infectia este sinonima cu moartea pentru ca se ajunge pana la un procent de 90% de mortalitate in cazul acestei boli”, a declarat conf. univ. dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

Articolul precedentEbola, expresia falimentului moral al capitalismului
Articolul următorAspirina – cea mai importanta pentru reducerea cancerului, dupa oprirea fumatului si reducerea obezitatii