Viitorii studenţi la UMF „Iuliu Haţieganu” şi-au testat cunoştinţele la simularea examenului de admitere

0
138
foto: UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a organizat, la finele săptămânii trecute, cea de-a XIV-a ediţie a simulării examenului de admitere la care s-au înscris 1 510 candidaţi din zona Transilvaniei dar şi din alte regiuni ale ţării; aceștia  au avut astfel şansa să se familiarizeze cu atmosfera de concurs şi să-şi testeze cunoştinţele necesare concursului care se va desfășura în luna iulie – transmite instituția, printr-un comunicat.

Examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” se va desfăşura în sistem clasic, în data de 23 iulie, iar candidaţii se vor putea înscrie în perioada 12 iunie – 15 iulie.

Specializările care s-au bucurat de cel mai mult interes

„Cel mai mare interes s-a remarcat pentru programele de studiu Medicină şi Medicină Dentară, la care s-au înscris 1 268 de candidaţi. Au urmat specializările Asistenţă Medicală Generală, Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare, Radiologie şi Imagistică, Tehnică Dentară şi Nutriţie şi Dietetică, la care s-au înscris în total 216 candidaţi şi programul de studiu Farmacie, cu 26 de candidaţi.

Cele mai mari note s-au obţinut la programele de studiu Radiologie şi imagistică – 9,85, Balneofizio-kinetoterapie şi recuperare – 9,77, Medicină – 9,73, urmate de Asistenţă medicală generală şi Tehnică dentară – 9,69, Nutriţie şi dietetică – 9,61, Farmacie – 9,55 şi Medicină dentară – 9,46″ – precizează reprezentanții universității.

Cum s-a derulat simularea examenului

Simularea concursului de admitere a avut loc on-site, în peste 20 de săli şi amfiteatre puse la dispoziţie de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” şi la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca; acesta s-a desfăşurat după sistemul grilă al întrebărilor cu răspunsuri multiple şi a avut durata de două ore.

„Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile din domeniul sănătăţii şi îi sprijinim pe toţi cei interesaţi să se pregătească cât mai bine pentru unul dintre cele mai importante examene din parcursul lor educaţional. Examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoştinţelor candidaţilor. De la an la an, exigenţa creşte, acest concurs fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviţi candidaţi pentru viitorul sistemului naţional de sănătate” a transmis prof. Dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca.

De-asemenea, liceenii care au dorit să îşi verifice sau să îşi consolideze cunoştinţele în vederea promovării examenului de admitere au avut ocazia să participe, în lunile aprilie şi măi, la cursuri de pregătire online, oferite de cadre didactice din cadrul universităţii. Cursurile de pregătire au rămas la dispoziţia celor înscrişi şi au putut fi accesate în orice moment, până la data examenului. În plus, anul acesta, s-au organizat, în premieră, sesiuni online de Q&A, la care candidaţii au putut primi răspunsuri la întrebările lor legate de tematica concursului de admitere chiar de la cadrele didactice care vor pregăti subiectele pentru examen.

Articolul precedentIași: După ani de dializă, doi pacienți au beneficiat de un transplant de rinichi de la un donator aflat în moarte cerebrală
Articolul următorJudețul Harghita: Caravană mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin