Videoconferinţă internaţională pentru strângerea de fonduri necesare unui vaccin anticoronavirus

0
67

Comisia Europeană va fi luni gazda unei videoconferinţe internaţionale care îşi propune strângerea de fonduri destinate eforturilor de dezvoltare a unui vaccin şi a unor tratamente eficace împotriva noului coronavirus, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Se aşteaptă ca videoconferinţa să strângă cel puţin 7,5 miliarde de euro, fonduri ce vor fi alocate în special unor organizaţii de sănătate mondiale şi reţele de cercetare.

Demersul are ca scop să pună laolaltă resurse pentru dezvoltarea cât mai curând posibil a unui vaccin şi a unor tratamente eficace şi să le facă disponibile la nivel mondial, la preţuri accesibile.

Evenimentul, care va fi găzduit de la Bruxelles de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va începe la ora locală 15:00 (14:00 GMT).

Printre participanţi se vor afla cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez Emmanuel Macron şi secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Cancelarul Merkel a promis la sfârşitul săptămânii trecute o ‘contribuţie financiară semnificativă’ din partea Germaniei, despre care agenţia DPA are informaţii că s-ar cifra la sute de milioane de euro.

Papa Francisc şi-a afirmat duminică sprijinul faţă de obiectivele conferinţei.

În pofida unor evoluţii recente promiţătoare, mulţi cercetători nu se aşteaptă totuşi ca un vaccin să fie disponibil pentru utilizare pe scară largă înainte de anul viitor, cel mai devreme, adaugă DPA.

Articolul precedentFederația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie cere păstrarea consultațiilor la distanță
Articolul următorCât va dura până la dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului