VIDEO Peste o sută de medici de familie şi din ambulatorii de specialitate au protestat în faţa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

0
458

Peste o sută de medici de familie şi din ambulatorii de specialitate au protestat, miercuri, în faţa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, nemulţumiţi de scăderea valorii punctului per serviciu.

„Nu vă bateţi joc de medici!”, „Vrem venituri decente!”, „Plătim taxe – avem dreptul a sănătate”, „Nu distrugeţi medicina de familie!”, „Unde au dispărut banii din sănătate?” sunt câteva dintre mesajele afișate de medici pe pancarte.

CNAS a publicat în transparenţă decizională săptămâna trecută valoarea punctelor per capita şi pe serviciu în asistenţa medicală primară şi valoarea punctului pe serviciu în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate.

Valoarea punctelor calculată de CNAS: pentru punctul per capita – 7,7 lei; pentru punctul pe serviciu medical în asistenţa medicală primară – 6,2 lei; pentru punctul pe serviciu medical în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate – 3,3 lei.

Tarifele propuse de CNAS sunt mai mici decât cele de anul trecut, iar medicii de familie și cei de ambulatoriile de specialitate avertizează că nu vor mai semna prelungirea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate de la 1 februarie. În aceste condiții, medicii nu vor mai acorda consultații decontate începând de luna viitoare, ci contra cost.

Articolul precedentMinisterul Sănătății: Precizări privind modificarea unui act normativ privitor la accesul pacienților cronici la investigații paraclinice rapide în ambulatoriu peste plafoanele lunare stabilite de casele de asigurări de sănătate
Articolul următorNu renunţăm la principala noastră solicitare: 20% pentru toţi lucrătorii din sistemul sanitar, avertizează liderii Sanitas