Un total de 1.626 de candidați s-au înscris pentru a susține, duminică, 15 noiembrie 2020, concursul de rezidențiat la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara. Câți candidați s-au înscris pentru Medicină generală, Medicină Dentară și Farmacie, a explicat, pentru Sănătatea.TV și RoHealthReview.ro, prof. dr. Andrei Motoc, Prorector Studii Postuniversitare și Rezidențiat, Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) ”Victor Babeș” Timișoara.

”La Medicină există un număr de 496 de locuri din care 24 de posturi și avem 985 de înscriși, ceea ce ne dă o medie de 1,9 candidați pe loc. La Medicină Dentară sunt 119 locuri, fără posturi, și avem 355 de înscriși ceea ce înseamnă cam 3 candidați pe loc. Iar la Farmacie sunt 114 locuri și un post, în total 115 locuri, pe care s-au înscris 286 de candidați. Adică mai mult de 2,5 pe loc”, a precizat prof. dr. Motoc.

Potrivit prorectorului pe Studii Postuniversitare și Rezidențiat, UMF ”Victor Babeș” Timișoara, au fost îndeplinite toate condițiile astfel încât concursul de rezidențiat să se desfășoare în condițiile maxime de siguranță, respectând prevederile în vigoare.

”Avem un întreg mecanism care pornește de la dispersarea candidaților. (…) Pe metodologie și pentru evitarea problemelor de infecție sunt maxim 47 de candidați într-o sală plus 3 supraveghetori, deci maxim 50 de oameni într-o sală. În sălile mai mici, avem și situații mai dispersate, sunt săli cu 25-30-40 de candidați, exact în ideea de a nu-I aglomera foarte mult. Ei sunt distanțați, tot conform metodologiei, la cel puțin un metru. (…) Sălile au fost curățate, dezinfectate, aerisite”, a mai precizat prof. dr. Andrei Motoc.

Iar acestea sunt doar o parte dintre măsurile luate. Mai multe detalii regăsiți în materialul video.