(VIDEO) Nev pigmentar gigant congenital, operat de prof. dr. Ioan Lascăr la Spitalul Clinic de Urgență București

0
341
Prof. dr. Ioan Lascăr - medic primar și Microchirurgie Reconstructivă/ SCUB
Nădejdea i-a revenit unui un tânăr, de 21 ani, care avea aproape jumătatea feței acoperita cu nev de culoare neagră – fapt ce i-a afectat atât viața socială cât și starea emoțională – după decizia prof. dr. Ioan Lascăr, medic primar Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă în cadrul Spitalului Clinic de Urgență București (SCUB) de a accepta intervenția în această adevărată provocare medicală complexă.
Anterior operației, familia pacientului căutase rezolvarea acestei probleme în toată țara, însă, fiind vorba de o operație foarte dificilă, niciun specialist din seria celor care l-au consultat pe băiat nu a putut prelua o asemenea responsabilitate. Specilistul SCUB a elaborat un plan de tratament și a explicat necesitatea operației în mai multe etape. Mai multe detalii asupra acestui caz dar și considerente ale relației medicului cu Dumnezeu și creația Sa, oferă chiar apreciatul chirurg, într-un material video realizat de reprezentanții unității spitalicești:

SCUB: Operația pentru nev pigmentar congenital gigant care se întinde pe întreaga față este o provocare medicală complexă

„Această condiție rară presupune o abordare meticuloasă, implicând echipe medicale multidisciplinare. Chirurgii plasticieni, neurochirurgii și, uneori, și oftalmologii lucrează împreună pentru a evalua și a dezvolta un plan de intervenție personalizat.
Procedura poate implica excizia sau reducerea nervului pentru a restabili funcționalitatea și estetica facială.
Monitorizarea atentă a nervilor adjacenți și a vaselor de sânge este esențială pentru a minimiza riscurile și pentru a asigura o recuperare cât mai completă posibilă pentru pacient. Acest gen de operație necesită experiență și expertiză ridicată din partea echipei medicale pentru a asigura rezultate optime” – precizează echipa SCUB.
După prima intervenție chirurgicală efectuată săptămâna trecută, evoluția pacientului este una foarte bună, urmând ca, după recuperare, să fie programat pentru următoarele intervenții.
Articolul precedentSCUB: Aproape 120 de persoane, în ultimele două zile la Camera de Gardă Ortopedie
Articolul următorPistol (MS), despre eliberarea antibioticelor pentru situații de urgență: Dar cele de primă intenție, cele mai puţin susceptibile să ducă la rezistenţa antimicrobiană