(VIDEO) Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: „Există medici care eliberează un număr mare de concedii medicale. Cred că acolo trebuie să fie direcţionate acţiunile de verificare”

0
1812

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că există medici care eliberează un număr foarte mare de concedii medicale, iar aceștia ar trebui verificați pentru a se constatata dacă activitatea acestora respectă criteriile profesionale:

„Cred că preocuparea prim-ministrului are o anumită justificare sau este justificată, pentru că există, într-adevăr, zone unde există prea multe prescripţii. Eu nu vreau să mă refer aici neapărat la patologia în sine. Mă refer la faptul că există, fie persoane care beneficiază în mod repetat de concedii medicale pentru anumit tip de patologie care, mă rog, revine tot timpul ca şi obişnuinţă într-un fel, sau există medici care eliberează un număr mare de concedii medicale. Cred că acolo trebuie să fie direcţionate acţiunile de verificare, să vedem cine eliberează numere, cantităţi foarte mari de certificate de concediu medical şi (…) trebuie să vedem dacă acest lucru este justificat de realitate. Cred că asta este un lucru care îl preocupă pe domnul prim-ministru şi exemplele pe care le-a dat au fost legate de frecvenţa concediilor medicale”, a precizat acesta, joi, prezent la conferința cu tema „Supraviețuirea în cancerele pediatrice în România – situația curentă, perspective și oportunități” în cadrul căruia au fost prezentate rezultatele studiului național privind supraviețuirea în cancerele la copii în țară.

Potrivit ministrului, primele patologii prezente pentru care s-au eliberat concedii medicale sunt „afecţiunile coloanei vertebrale şi infecţiile respiratorii”.

Articolul precedent(VIDEO) „Supraviețuirea în cancerele pediatrice în România – situația curentă, perspective și oportunități”: Dezbateri privind rezultatele studiului național privind supraviețuirea în cancerele la copii în țară
Articolul următorINSP: Incidenţa infecţiilor respiratorii a depăşit nivelul mediu calculat pentru ultimele sezoane