Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” a dat publicității un interviu cu Colonel medic dr. Simona Ionescu, medic primar Boli infecțioase, Comandantul Spitalului Militar ROL 2 COVID-19 Ana Aslan de la care aflăm cum a fost experiența COVID-19 pentru echipa de infecționiști care trebuie să se împartă între SUUMC și Spitalul ROL 2.

“A fost o perioadă foarte încărcată, noi infecționiștii a trebuit să facem față pe două fronturi – pe de o parte, obligațiile noastre profesionale de la Spitalul Militar și, ulterior, cele de aici. Colectivul Secției de Boli infecțioase a fost practic împărțit între Spitalul Militar și Spitalul ROL 2. Aici, ești obligat să ieși din zona ta de confort. Practic, locuiești aici si muncești câte 12 ore pe zi.

Singura măsură în clipa de față, care ne ajută să limităm răspândirea infecției, este purtarea măștii și respectarea integrală a recomandărilor autorităților sanitare. E vară, e vacanță, multă lume merge în concedii, la mare, unde am văzut cu toții prea puțini mai respectă regulile de distanțare fizică, iar masca nu este aproape deloc purtată. Purtați masca pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei dragi!”, spune Colonel medic dr. Simona Ionescu.

Echipa de filmare:
Cpt. Madălin Ștefănescu
Plt. adj. pr. Iulian Vișan
M. m. Iulian Năstăsache
Pcc. Daniel Iancu

Montaj:
Col. Oana Ciobanu și Daniel Iancu