(VIDEO) Executiv: Date referitoare la noul ansamblu medical în care va funcționa Institutul Clinic Fundeni

  0
  293

  O altă investiţie majoră din infrastructura sistemului sanitar va fi construirea unui ansamblu medical nou în care să funcţioneze Institutul Clinic Fundeni, în vederea extinderii şi îmbunătăţirii condiţiilor de tratament pentru pacienţi, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

  „Infrastructura actuală, cu o vechime de peste 60 de ani, nu mai permitea realizarea circuitelor intraspitaliceşti a căilor de evacuare necesare. Clădirea care urmează a fi construită va dispune de 21 de săli de operaţie moderne, de unităţi de terapie intensivă pentru intervenţiile multidisciplinare şi pentru intervenţiile din domeniul transplantului. Va dispune, de asemenea, de spaţii de laborator performante şi de o infrastructură IT avansată. Investiţia se ridică la 2,6 miliarde lei, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 36 de luni”, a declarat acesta, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

  Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operaţional Sănătate, dar şi de la bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Sănătăţii.

  Articolul precedentSalvați Copiii România pregătește echipe de polițiști în domeniul investigării infracțiunilor comise împotriva copiilor: Aproape unu din zece cazuri de abuz asupra minorilor reprezintă abuz sau/și exploatare sexuale
  Articolul următor(FOTO) Intervenţie de rezecţie punte osoasă cu machetă 3D preoperator