VIDEO Examen de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București

0
221

 

Examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licență 2021 la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti (UMFCD) a început, duminică, la ora 9.00.

UMFCD înregistrează anul acesta un nou record  privind numărul de candidaţi înscrişi la examenul de admitere de anul acesta. Astfel, pentru ocuparea celor 1.629 de locuri scoase la concurs (1.236 -finanţate de la bugetul de stat, 393 – cu taxă) s-au înscris 3.427 de candidaţi, cu 101 mai mulţi faţă de ediţia din 2020.

Pentru cele 710 de locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 2.337 candidaţi, pentru Facultatea de Medicină Dentară, 595 de candidaţi/213 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 122 de candidaţi/121 de locuri, iar pentru FMAM (4 sau 3 ani de studiu), 345 de candidaţi/192 de locuri. Acestora li se adaugă alţi 28 de candidaţi care vor concura pentru ocuparea locurilor speciale dedicate absolvenţilor de licee din mediul rural, al celor din centrele de plasament şi rromilor. Pentru candidaţii ale căror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat sunt puse la dispoziţie alte 393 de locuri cu taxă.

Reguli privind organizarea examenului de admitere

Pandemia COVID 19 continuă şi în 2021 să impună reguli stricte în ceea ce priveşte măsurile de prevenţie împotriva răspândirii infecţiei cu noul coronavirus , fapt pentru care Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti a decis păstrarea Centrului Expoziţional Romexpo ca locaţie pentru desfăşurarea examenului de admitere în facultăţile de medicină şi medicină dentară (Pavilioanele B1 şi B2), iar pentru susţinerea concursului de accedere în facultatea de farmacie şi FMAM, organizatorii le-au pus la dispoziţie candidaţilor spaţiile din cadrul facultăţii de farmacie, respectiv cele din Palatul Facultăţii de Medicină din Bucureşti.

Şi de această data sunt respectate cu stricteţe toate măsurile de prevenire împotriva COVID-19, începând cu triajul epidemiologic, dezinfectarea mâinilor sau purtarea obligatorie a măştilor de protecţie facială şi bineînţeles distanţarea socială de minimum 1,5 metri între candidaţi.

Articolul precedentA început examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licență la UMF “Carol Davila” Bucureşti
Articolul următorVIDEO Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, despre examenul de admitere la UMF “Carol Davila” București