VIDEO Conf. univ. dr. Diana Loreta Păun: Prevenţia este cheia şi răspunsul cel mai ieftin şi mai eficient

0
175

Investiţia în prevenţie şi educaţie pentru sănătate rămâne fundamentul unei societăţi sănătoase şi reziliente pe termen lung, a declarat, miercuri, conf. univ. dr. Diana Păun, consilier prezidențial, în cadrul evenimentului „ThinkHealth 2023/Instalarea în viitor”, organizat la Parlament.

„Prevenţia este cheia şi răspunsul cel mai ieftin şi mai eficient. Pentru aceasta este important să menţinem încrederea publicului în sistemul sanitar, o mare problemă în România. Pentru aceasta cred că sunt necesare două elemente: creşterea nivelului de educaţie pentru sănătate al populaţiei şi, totodată, creşterea conştientizării publice pentru a combate dezinformarea, fake news-urile şi discursul urii. (…) Investiţia în prevenţie şi educaţie pentru sănătate rămâne fundamentul unei societăţi sănătoase şi reziliente pe termen lung”, a declarat conf. univ. dr. Diana Loreta Păun.

Consilierul prezidențial a afirmat că o a doua prioritate a sistemului medical o reprezintă sănătatea mintală.

„A doua prioritate pe care mi-o asum este sănătatea mintală. Trebuie să ne concentrăm asupra responsabilizării societăţii în ceea ce priveşte sănătatea mintală, o temă despre care nu prea se vorbeşte în România, deşi ea constituie prioritate a OMS şi a Comisiei Europene”, a precizat conf. univ. dr. Diana Loreta Păun.

„A treia direcţie pe care o consider absolut necesară porneşte de la ideea că sănătatea nu este o problemă izolată, ci are implicaţii profunde asupra tuturor politicilor noastre, aşa cum s-a văzut. De aceea, abordarea One Health este absolut esenţială, pentru că sănătatea noastră este strâns legată de sănătatea mediului şi a ecosistemelor în care trăim”, a subliniat consilierul prezidenţial.

Articolul precedentVIDEO Prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel: Ar trebui să fie un sistem sanitar inteligent, avem cel puţin în PNRR posibilitatea de digitalizare
Articolul următorIași: Conferinţa Anuală a Asociaţiei Facultăţilor de Medicină din Europa (AMSE), găzduită de UMF „Grigore T. Popa”