(VIDEO) Conf. univ. dr. Bogdan Diaconescu/ SCUB: Ce ascund bolile hemoroidale. Sfaturi pentru prevenție

0
387
Conf. univ. dr. Bogdan Diaconescu (Foto: Facebook/ Bogdan Diaconescu)
În urmă cu trei luni, o pacientă septuagenară a căutat ajutor la Spitalul Clinic de Urgență București (SCUB), prezentând simptome de tulburări de tranzit intestinal și rectoragii; după o serie de investigații, s-a confirmat diagnosticul de tumoră stenozantă la nivelul rectului.
Pentru abordarea acestei afecțiuni, a fost necesară intervenția chirurgicală, care s-a desfășurat laparoscopic sub îndrumarea competentă a conf. univ. dr. Bogdan Diaconescu, medic primar în chirurgie generală.
„Această intervenție reprezintă doar unul dintre multele cazuri oncologice pe care le-a întâlnit personalul medical al Spitalului Clinic de Urgență București în ultimii ani.
Aceste cazuri subliniază importanța monitorizării constante a stării de sănătate și a prezentării la consultații periodice în cazul apariției unor semne sau simptome care pot indica prezența unei afecțiuni grave.
Este esențial ca pacienții să nu ignore aceste semnale ale organismului și să caute îngrijire medicală promptă pentru a asigura o intervenție timpurie și o recuperare eficientă” – transmit reprezentanții echipei medicale a SCUB.
Mai multe informații despre specificul acestei patologii puteți urmări în materialul video atașat:
„După intervenția chirurgicală laparoscopică condusă de conf. univ. dr. Bogdan Diaconescu, pacienta a evoluat favorabil și se simte bine în prezent. Recuperarea sa este în curs și este sub atenta supraveghere a echipei medicale pentru a se asigura că se reface complet și rapid” – precizează cadrele medicale.
Foto: Facebook/ Bogdan Diaconescu
Articolul precedentVIDEO Conf. univ. dr. Anca Pantea Stoian: Peste 50% din pacienții care sunt supraponderali sau obezi au și diabet
Articolul următorFederația Sănătatea din Romania: „Guvernul a înfrânt în luptă personalul TESA, din nou!”