VIDEO Cea mai mare tranșă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) a sosit în România

0
38

Cea mai mare tranșă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) a sosit luni seară în România, prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II.

Tranșa constă în 643.200 doze de vaccin și vor fi duse la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului ”Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Ad in title

Până în prezent, țara noastră a recepționat 1.558.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 591.881 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

 

Articolul precedentVaccinarea anti-COVID-19 începe marți și în centrele MApN
Articolul următorOMS cere statelor G7 să finanțeze vaccinarea anti-COVID-19 la nivel global