”Care dintre noi?” este un film scris si regizat de Chris Simionescu-Mercurian, un proiect inspirat din viața reală, din propria experiență dar și din poveștile de viață pe care scriitoarea le-a întâlnit într-o anumită perioadă a vieții sale.

”Filmul s-a născut dintr-o nevoie pe care am simțit-o în momentul în care făceam chimioterapia. A fost inspirat de femeile cu care eu am traversat această experiență și care, la momentul respective, erau într-o traumă și într-o atitudine față de această boală pe care eu nu am considerat-o deloc firească. (…) Filmul este pornit de la mine, dar personajele sunt construite pe pilonii unor oameni care m-au emoționat extrem de mult în această perioadă. Sunt povești reale. Evident că în fiecare am pus ceva important din mine, dar mult am luat și de la ceilalți. (…) Am punctat cred cele mai profunde trăiri la nivel de emoție și de gând în această perioadă pentru că, realmente, e un cocktail în tine. (…) Am încercat să aduc în acest film  tot ce am considerat eu mai important la nivel de trăire, de emoție, de gânduri. Și sper să folosească, sper să inspire, sper să dea curaj în toată bezna acestui tratament, pentru că este o experiență foarte întunecată și foarte halucinantă. Doar că și în bezna asta există un fir de lumină pe care te poți cățăra și poți să dai câte puțin la o parte și la un moment dat să ajungi de fapt la tine, la partea aia divină, sacra, pe ți-a lăsat-o Dumnezeu”, a declarant Chris Simion-Mercurian pentru Sănătatea.TV și RoHealthReview.ro.

În film joacă actorii Maia Morgenstern, Marius Manole, Ilona Brezoianu, Crina Semciuc, dar și Delia Grigoroiu – pacientă, Georgiana Popescu – asistentă, Eva Spiru – medic rezident și copilul Alexandra Mercurian.

Filmul va fi lansat pe 27 noiembrie 2020, la ora 20.00, pe pagina de Facebook a Clinicii Zetta.