Vești bune în demersul construirii viitorului spital regional de la Cluj

0
1788
foto: SRU Cluj

Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a desemnat, în cursul acestei săptămâni, câștigătorul ,,Serviciilor de supraveghere a lucrărilor de construcții pentru obiectivul «Spital Regional de Urgență Cluj » ”, cel mai important proiect de infrastructură spitalicească din Regiunea de Nord-Vest a României.

În cadrul contractului, principalele activități ale supervizorului sunt: management de proiect, verificare, organizare și arhivare a documentației, activități premergătoare execuției lucrărilor, monitorizarea execuției lucrărilor, supervizarea lucrărilor în perioada de garanție, gestionarea unor situații particulare și coordonarea în materie de sănătate și securitate în muncă.Este vorba doar de una dintre etapele de concretizare a proiectului Spitalului Regional de Urgență Cluj ce vizează dirigenția de șantier.

Astfel, valoarea licitată de asocierea formată din Venturio Investment SRL (Leader), Darcom Energy Solutions, Koltek Musavirlik este de 25.253.954 lei, fără TVA. Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de 10 zile de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea acestora, dacă este cazul.

Proiectul viitorului Spital Regional din Cluj a înregistrat, în cursul anului anterior, șapte oferte pentru supravegherea lucrărilor de construire a celui mai important obiectiv de infrastructură sanitară din regiunea Nord-Vest.

Potrivit anunțului publicat pe platforma de achiziții publice (SEAP), cele șapte firme interesate de supravegherea lucrărilor de construcție a viitorului Spital Regional din Cluj, sunt:

  1. Ofertant unic: Egis România
  2. Asociere: Venturio Investment SRL (Leader), Darcom Energy Solutions, Koltek Musavirlik.
  3. Asociere: TPF Inginerie SRL (Leader), SAS TPF Ingenierie,T.P.F. Engineering.
  4. Asociere: Confirm Constructii (Leader), Structur ALL Consulting Napoca.
  5. Asociere: Manens S.P.A. (Leader), Studio Altieri S.p.A., Italconsult S.p.A., K-Box Construction Design, Mansart Corporate.
  6. Asociere: Initiative Exclusiv Consulting Management (Leader), Padeco Company Limited, Speri Società di Ingegneria e di Architettura S.p.A., Meta Engineering, Eurocerad International.
  7. Asociere: Tumas Turk Muhendislik Musavirlik ve Muteahhitlik (Leader), RomCapital Invest, Tecnic Consulting Engineering Romania SRL.

Stadiul proiectului

Conform ultimei actualizări din decembrie 2023 de pe site-ul proiectului, la finele anului trecut, ANDIS a desemnat antreprenorul pentru primele lucrări de construcții ale Spitalului Regional de Urgență Cluj, cel mai important proiect de infrastructură spitalicească din Regiunea Nord-Vest a României.

Cu o valoare licitată de 52.277.047,79 lei (fără TVA), antreprenorul român Ubitech Construcții SRL va avea la dispoziție 8 luni pentru finalizarea lucrărilor, de la emiterea ordinului pentru începerea acestora.
Acest contract presupune lucrări de organizare de șantier, excavare grosieră a pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor temporare de acces precum și construcția unei incinte etanșe de pereți mulați și ziduri de sprijin din piloți forați.
Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de 10 zile pentru depunerea eventualelor contestații și respectiv după soluționarea acestora, dacă este cazul.
La finalizare, Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafață construită totală de 184.013 mp, din care 176.638 clădirea principală, structurată pe 8 niveluri S+P+5E+Eth, heliport. Suprafața terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.064 mp.

Realizarea Spitalului Regional Cluj va asigura mii de locuri de muncă în comuna Florești

Spitalul Regional de Urgență de la Cluj va funcționa ca spital de urgență de nivel înalt, ce va fi organizat, în premieră, pe centre de servicii, urmând a utiliza tehnologii medicale avansate.

La finalul lunii aprilie, Primăria Florești a eliberat autorizația de construire pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj.

 

Articolul precedentDr. Delia Dima: Recomandări pentru pacienții cu aplazie medulară și aparținătorii acestora
Articolul următorDe ei depinde normalizarea platformei informatice: CNAS caută IT-iști