Ventilatoarele necesare secției modulare din cadrul Spitalului Elias au fost livrate de către DSU

0
299

În cursul după amiezii de sâmbătă la Spitalul Elias a ajuns un transport de ventilatoare din rezerva strategică a României pentru dotarea secției modulare amplasate în curtea Spitalului Elias în vederea transformării acesteia în secție ATI dedicata bolnavilor COVID-19. Transportul a fost coordonat de dr. Raed Arafat, șeful DSU.

Premierul Ludovic Orban a declarat că speră ca, de marţi, pacienţii bolnavi de COVID-19 să fie primiţi în secţia modulară construită în curtea Spitalului Elias.

„Împreună cu domnul Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), am luat decizia de a aloca rapid toate echipamentele necesare, din stocul de rezervă, ventilatoare, injectomate, monitoare şi toate lucrurile necesare pentru a asigura punerea în funcţiune cât mai rapid a acestei secţii externe, astfel încât, de săptămâna viitoare, noi am discutat cu domnul director Ardelean (Mugur – n.r.), sperăm ca de marţi dimineaţă să poată să primească pacienţi care necesită tratare la secţia de Terapie Intensivă”, a afirmat şeful Executivului.

Unitatea are 38 de paturi: 14 pentru pacienţi în stare gravă, 14 pentru pacienţi în stadii intermediare şi 10 pentru pacienţi suspecţi de COVID-19.

Cu câteva ore mai devreme premierul Ludovic Orban a declarat că secţia modulară, construită în curtea Spitalului Elias din Capitală ar putea fi folosită pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

„Chiar am vorbit personal ieri cu doamna Gheorghiu (Oana Gheorghiu – n.r.), care a fost implicată într-un proiect umanitar. Există, pe sistem modular, practic o secţie care poate fi folosită pentru terapie intensivă de 38 de paturi, care este în cadrul Spitalului Elias”, a spus premierul.

 

Articolul precedentRaportarea zilnică a deceselor cauzate de COVID-19 în Marea Britanie va fi întreruptă temporar
Articolul următorSpitalul Judeţean de Urgenţă ”Mavromati” din Botoșani a primit vizita inopinată a ministrului sănătații