Vârsta maximă pentru administrarea vaccinului anti-COVID-19 AstraZeneca, ridicată la 65 de ani în Spania

0
14

Spania a ridicat vârsta maximă pentru administrarea vaccinului anti-COVID-19 al companiei AstraZeneca de la 55 la 65 de ani, potrivit ministrului Sănătății spaniol, Carolina Darias.

”Limita de vârstă stabilită la 55 de ani este eliminată şi extinsă la 65 de ani”, a declarat luni ministrul sănătăţii într-o conferinţă de presă,  notează AFP, potrivit Agerpres.

Autorităţile spaniole au limitat initial utilizarea acestui vaccin la persoanele cu vârsta sub 55 de ani în contextual în care și datele testelor clinice au fost mai limitate cu privire la administrarea serului AstraZeneca la persoanele în vârstă. Însă, ulterior, alte studii clinice pe persoane cu vârsta peste 55 de ani au demonstrat o eficienţă mai mare, iar alte ţări au ridicat vârsta maximă pentru inoculare.

Spania reia miercuri vaccinările cu AstraZeneca, după ce joi Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a areciat produsul companiei britanico-suedeze ”sigur şi efficient”.

În Spania, reluarea şi extinderea vaccinărilor cu AstraZeneca ar urma să accelereze campania, în timp ce guvernul intenţionează să vaccineze 70% din populaţie până la sfârşitul verii, mai scrie Agerpres.

Până în prezent, această ţară cu 47 de milioane de locuitori a vaccinat complet peste 2.000.000 de persoane cu cele două doze şi a administrat mai mult de 6.000.000 de doze în total, împreună cu celelalte vaccinuri de la Pfizer/BioNtech şi Moderna.

Spania se numără printre ţările europene cele mai afectate de pandemie, cu peste 3,2 milioane de cazuri confirmate şi mai mult de 73.000 de decese.

Articolul precedentCând începe vaccinarea anti-COVID-19 în cabinetele medicilor de familie
Articolul următorDr. Bogdan Tănase, numit de ministrul Vlad Voiculescu în funcția de manager al IOB