Varianta indiană a SARS-CoV-2, detectată în Grecia

0
64

Un caz al variantei indiene a SARS-CoV-2, responsabilă pentru un focar epidemic în India, a fost depistat în Grecia, au anunţat, duminică, autorităţile sanitare din această ţară, potrivit AFP.

Organismul naţional de sănătate publică (Eody) a declarat într-un comunicat că „un eşantion pozitiv (…) al variantei dominante în India” a fost detectat „la o femeie străină, de 33 de ani, care locuieşte în Attica şi care făcuse o călătorie în Dubai pe 4 aprilie”.

„Acesta este primul caz al variantei indiene detectat în Grecia”, a declarat pentru AFP o sursă din Ministerul grec al sănătăţii, sub acoperirea anonimatului.

Ad in title

Eody a precizat că atunci când a părăsit Dubaiul, femeia a prezentat un „test PCR negativ”.

Cazul a fost detectat în timpul testării masive efectuate de către serviciile sanitare, a indicat în comunicat Organismul naţional de sănătate publică (Eody).

Articolul precedentUrsula von der Leyen: UE îşi uneşte resursele pentru a răspunde rapid cererii Indiei de asistenţă sanitară
Articolul următorPeste 77.000 de persoane vaccinate anti-COVID-19, în ultimele 24 de ore. S-au raportat 58 de reacţii adverse