Varianta Delta a SARS-CoV-2, responsabilă de aproximativ 20% dintre noile cazuri de COVID-19 în Irlanda

0
44

Varianta indiană a noului coronavirus, varianta Delta, este responsabilă pentru aproximativ 20% dintre noile cazuri de COVID-19 înregistrate în Irlanda în ultima săptămână. Oficialii consideră această creştere drept una îngrijorătoare.

În Marea Britanie, varianta Delta provoacă 99% din noile cazuri de COVID-19, potrivit Reuters, scrie Agerpres.

Rata infectărilor a scăzut constant în ultimele săptămâni în Irlanda, în contextul în care aproape două treimi dintre adulţi au fost vaccinaţi cel puţin cu prima doză de vaccin anti-COVID-19, iar o treime cu ambele doze.

Ad in title

Potrivit Reuters, luni au fost raportate 284 de noi cazuri de COVID-19, unul dintre cele mai mici bilanţuri din acest an.

Însă, în paralel cu scăderea cazurilor noi de COVID-19 se remarcă o creştere procentuală a variantei indiene a virusului SARS-CoV-2 în rândul acestora.

În comparaţie cu alte state europene, Irlanda nu se grăbește să relaxeze restricțiile impuse pe fondul pandemiei de COVID-19. Abia în iulie urmează să fie redeschise barurile şi restaurantele în spaţiile închise.

Varianta Delta a coronavirsului SARS-CoV-2, detectată prima dată în India şi prezentă la ora actuală în cel puţin 70 de ţări, este pe cale să devină dominantă în lume din cauza capacităţii ei sporite de transmitere, a avertizat vineri directoarea pentru cercetare ştiinţifică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan, potrivit sursei citate.

Această variantă este cu aproape 60% mai transmisibilă decât varianta Alfa (varianta britanică), care la rândul ei este cu aproximativ 50% mai transmisibilă decât tulpina originală.

Potrivit Public Health England (PHE), aproape 99% dintre cazurile de COVID-19 înregistrate în prezent în Marea Britanie corespund variantei Delta, tulpină care a luat locul variantei Alfa ca variantă dominantă, cea care a provocat ultimul val epidemic.

Articolul precedentCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore. Datele CNCAV
Articolul următorItalia: Obligativitatea purtării măştii în aer liber, ridicată începând cu data de 28 iunie