Vârful epidemiei ar putea fi atins în Statele Unite în această săptămână, crede directorul CDC

0
59

Vârful epidemiei de coronavirus ar putea fi atins în Statele Unite în această săptămână, a declarat un înalt oficial american din domeniul sănătăţii, care a subliniat existenţa unor semnale de stabilizare a bolii la nivel naţional.

Statele Unite, care ocupă locul al treilea în clasamentul celor mai populate state ale lumii, a înregistrat mai multe decese cauzate de COVID-19 decât oricare altă ţară – peste 22.000 de victime până luni dimineaţă, potrivit unei numărători realizate de jurnaliştii agenţiei de presă Reuters citați de Agerpres.

Aproximativ 2.000 de decese au fost raportate în fiecare din ultimele patru zile consecutive, cele mai multe dintre ele fiind localizate la New York şi în jurul acestei metropole americane. Experţii spun că statisticile oficiale au subevaluat însă numărul real al persoanelor care au murit din cauza acestei boli respiratorii, deoarece nu includ decesele înregistrate la domiciliu.

Ad in title

„Ne apropiem de vârful epidemiei chiar acum”, a declarat Robert Redfield, directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC), în emisiunea „Today” a postului NBC. „Veţi şti că am ajuns la vârful epidemiei atunci când în ziua următoare sunt raportate mai puţine victime decât în ziua precedentă”, a explicat acelaşi oficial american.

Robert Redfield a refuzat să ofere jurnaliştilor un calendar exact al repornirii economiei americane şi a lăudat măsurile de distanţare socială, despre care a spus că au contribuit la scăderea ratei mortalităţii.

„Nu există niciun dubiu că va trebui să repornim economia într-un mod corect. Va fi un proces gradual, pas cu pas. Va fi determinat de datele şi statisticile medicale”, a adăugat oficialul american.

Articolul precedentConsiliul Concurenței relaxează normele pentru companiile farmaceutice pentru a asigura aprovizionarea
Articolul următorCOVID-19: 71% dintre decesele înregistrate săptămâna trecută au fost la persoane peste 60 de ani