Gheorghiță, despre trecerea de la vaccinarea în centre fixe la cea în centre şi prin echipe mobile

0
63

Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), a declarat joi că o echipă mobilă de vaccinare anti-COVID-19 va fi prezentă zilnic în localităţi din mediul rural, astfel încât, până la sfârşitul lunii august, în cele peste 2.862 de comune din România să se asigure accesul populaţiei la vaccinare.

„Un element important pe care îl avem în vedere – trecerea de la vaccinarea în centrele fixe la vaccinarea în centru şi prin echipe mobile. Aici vorbim de conceptul ‘Oraşul vaccinează satul’. În fiecare zi, o echipă mobilă va fi într-o comună, într-o localitate din rural în următoarea perioadă, încât, până la sfârşitul lunii august, în cele peste 2.862 de comune din România să avem echipe mobile care să asigure accesul populaţiei la vaccinare, pentru a ne pregăti foarte bine pentru perioada următoare, care s-ar putea să fie asociată cu un alt val de îmbolnăviri şi sperăm să fie de o amplitudine şi de o durată cât mai mică, pentru că probabilitatea de îmbolnăvire, de recrudescenţă în mod deosebit prin creşterea circulaţiei cu tulpina Delta este foarte mare. (….) Tendinţa este de a mobiliza cât mai mult echipe mobile mai ales către zonele rurale”, a arătat medicul militar la conferinţa online „Pandemia COVID-19: Vaccinuri. Vaccinare”, organizată de Academia de Ştiinţe Medicale.

Potrivit lui Gheorghiță, în prezent, peste 88% dintre persoanele care se vaccinează cu prima doză o fac prezentându-se direct la centrul de vaccinare fără a mai fi necesară programarea în platformă.

Ad in title

„Numărul de persoane care se programează efectiv în centrele de vaccinare este din ce în ce mai redus. Vorbim de o medie şi aici sunt datele din 16 iunie – între 17.000 şi 19.000 de persoane în fiecare zi”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

El a amintit că, începând din 1 iulie, certificatul verde va fi disponibil la nivel naţional în vederea facilitării circulaţiei în ţări europene.

Articolul precedentINSP: Câte cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare au fost confirmate până pe 13 iunie
Articolul următorGrupul de Comunicare Strategică: 87 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2