Valeriu Gheorghiță: Din 13 aprilie vor fi deschise încă 144 de cabinete de vaccinare cu serul Pfizer

0
105

Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a declarat că numărul de cabinete noi de imunizare cu Moderna creşte cu 12 începând de marţi, ajungând la 86, iar din 13 aprilie vor fi operaţionalizate încă 144 de cabinete noi unde se va administra vaccin Pfizer.

„De astăzi, din 6 aprilie, au fost operaţionalizate 12 cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la compania Moderna, aşa încât în momentul de faţă vorbim de aproximativ 86 de centre de vaccinare cu Moderna, care cumulează un total de 103 fluxuri de vaccinare. De asemenea, din data de 13 aprilie vor fi operaţionalizate încă 144 de cabinete noi de vaccinare unde se va aloca vaccin de la compania Pfizer”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Şeful CNCAV a precizat că începând de miercuri, 7 aprilie, va creşte capacitatea de vaccinare pe fiecare flux de la 60 de persoane la 90 de persoane în toate centrele de vaccinare unde se distribuie vaccin de la compania Moderna, respectiv de la AstraZeneca, iar în centrele de vaccinare unde se distribuie vaccin de la compania Pfizer, numărul de persoane alocate pe flux creşte la 72 de persoane.

Ad in title
Articolul precedentDin 10 aprilie, pe platformă vor fi afișate numărul persoanelor înscrise și capacitatea zilnică de vaccinare
Articolul următorGheorghiță, despre ”legătura” dintre vaccinul AstraZeneca și cazuri de tromboză: Așteptăm recomandările EMA