Valeriu Gheorghiță, despre scăderea riscului de spitalizare în cazul celor vaccinați anti-COVID-19

0
252

Președintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), col.dr.Valeriu Gheorghiță, a declarat că vaccinarea anti-COVID-19 reduce de 25 de ori riscul de a ajunge la spital, în cazul în care o persoană se îmbolnăvește.

Cu toate acestea, Valeriu Gheorghiță a spus că în România, doar 30% din populația adultă este vaccinată, mult sub media europeană.

„Suntem mult sub media europeană, din acest motiv trebuie ca în perioada următoare să încercăm să înțelegem că e momentul potrivit să ne vaccinăm. Ne uităm la ce se întâmplă în vestul Europei, în Statele Unite. Este păcat să pierdem beneficiile pe care le-am obținut până la acest moment, să pierdem situația epidemiologică favorabilă și să înregistrăm o creștere importantă a numărului de cazuri. Ne gândim la riscul individual. Vorbim de riscul de a dezvolta o formă gravă de boală, de a ajunge la spital și de a-mi pierde viața din cauza infecției cu Sars-Cov-2. Vaccinarea cu schemă completă, chiar în cazul variantei Delta, are o eficiență de peste 90% pentru prevenirea formelor severe. Vorbim de o reducere de 25 de ori a riscului să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc. Implicit, vaccinându-mă eu și cei din jurul meu circulația virusului se va reduce semnificativ”, a declarat Gheorghiță, la un post de televiziune.

Articolul precedentFauci: SUA nu vor institui noi lockdown-uri, chiar dacă „situaţia se va deteriora”
Articolul următorVIDEO Despre importanța alăptării la sân, cu Ramona Pirtea, consultant în alăptare acreditat IBCLC