Valeriu Gheorghiță, despre renunțarea la purtarea măștii de protecție

0
23

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a precizat că purtatul măștii de protecție va rămâne ultima restricție la care se va renunța.

„De la peste 35% persoane vaccinate cu două doze am putea să ne gândim la beneficii, dar trebuie să ne uităm la mai mulți indicatori. Eu cred că la masca de protecție se va renunța ultima oară. Adică după ce avem peste zece milioane de persoane vaccinate. Iar când o sa avem peste cinci milioane de persoane vaccinate, îi voi propune premierului Cîțu ce se întâmplă acum în SUA: în grupurile mici, vaccinate, să nu se mai poarte masca”, a precizat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

„Masca de protecție ne protejază nu doar față de infecția cu SARS-COV-2, ci pentru toate celelalte infecții care se transmit pe cale respiratorie. Cred că este o măsură de protecție personală pe care trebuie să o avem în vedere de acum înainte, în fiecare sezon rece. Când vorbim de viroze, când vorbim de sezon de gripă trebuie să folosim acest mijloc de protecție personală și de protecție a celor din jurul nostru”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Articolul precedentDr. Adriana Pistol, despre testele non-invazive pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2
Articolul următorMinisterul Educaţiei, campanie de informare despre necesitatea şi importanţa testării în şcoli