Valeriu Gheorghiță, despre prezența unui cod QR pe adeverința de vaccinare

0
40

Președintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), medicul Valeriu Gheorghiță, a precizat, marți, că nu s-a ajuns încă la o soluție finală, în ceea ce privește posibilitatea afișării unui cod QR pe adeverința care face dovada persoanelor vaccinate împotriva COVID-19.

“Au fost mai multe discuții legate de prezența unui cod QR pe această adeverință. Nu am ajuns încă la o soluție finală. Sunt mai multe modalități prin care dorim securizarea acestor adeverințe. Legat de posibilitatea de a transmite prin e-mail această adeverință cred că se poate”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

Dr. Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, a subliniat, în schimb, că nu pot fi trimise milioane de e-mail-uri în același timp cu dovada de vaccinare anti-COVID-19.  Prin urmare, acestea se trimit doar la cerere.

Ad in title

“Este imposibil. Din punct de vedere informatic, niciun sistem nu permite atâtea milioane de emailuri care să plece. Prin urmare, ele se transmit prin e-mail la solicitare. Persoanele care solicită în mod expres pot să primească și au primit și până acum. Sistemele nu permit să plece un număr foarte mare de e-mailuri. Atunci am lăsat totul la solicitarea persoanelor respective. În legătură cu QR codul, este pregătit oricând va fi necesar să fie utilizat. Trebuie să fie și necesar. Așteptăm deciziile la nivel european, acolo se discută despre așa ceva și așteptăm ce trebuie să conțină ca informație și abia atunci când se va lua o decizie vom ști și noi ce trebue să conțină și îl putem aplica pe adeverința respectivă”,a  precizat dr. Adriana Pistol.

Articolul precedentCâte doze de vaccin antiCOVID au fost recepționate în România până la 1 martie
Articolul următorDr. Valeriu Gheorghiţă, despre serul de vaccin antiCOVID adunat din mai multe flacoane