Valeriu Gheorghiţă, despre câţi cetăţeni străini au fost vaccinaţi în România

0
367

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, col.dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, că, în România, au fost imunizaţi circa 19.860 de cetăţeni străini.

„Numărul total al cetăţenilor străini, de la debutul campaniei de vaccinare, care au fost vaccinaţi în România este de circa 19.861”, a spus el, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Potrivit şefului CNCAV, au fost vaccinaţi 799 de pacienţi din 51 de spitale publice din 19 judeţe şi 168 de pacienţi din cinci spitale private din judeţele Alba, Bacău, Braşov Sălaj.

„În această săptămână, demarează activitatea de vaccinare în alte 83 de spitale publice din 29 de judeţe şi în 18 spitale private din 11 judeţe. Progresiv se intensifică şi această activitate de vaccinare. Am avut o şedinţă săptămâna trecută cu managerii, de pildă, ai spitalelor din municipiul Bucureşti, încât să detaliem toate problemele care pot fi identificate la nivelul unităţilor sanitare, încât să încurajăm până la urmă, pe de o parte, implicarea în acest proces şi, pe de altă parte, rolul proactiv pe care corpul medical trebuie să îl aibă în această perioadă din ce în ce mai mult”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

În prezent, sunt, totodată, peste 1.932 de medici de familie care au activitate de vaccinare anti-COVID, până în acest moment fiind imunizate 48.833 de persoane.

„Sunt aproape 2.500 de medici de familie care, până la acest moment, au încheiat deja contracte cu Casele de asigurări de sănătate şi urmează să primească progresiv vaccinurile şi materialele sanitare încât să debuteze activitatea de vaccinare. Dintre cei care deja vaccinează, 981 de cabinete de medicină de familie sunt în urban şi 951 sunt în mediul rural”, a precizat preşedintele CNCAV.

Valeriu Gheorghiţă a menţionat că în topul judeţelor cu cel mai mare număr de persoane vaccinate prin cabinetele de medicină de familie în mediul urban se află judeţul Timiş – 2.735, urmat de Bucureşti – 1.554 şi judeţele Dâmboviţa – 1.145 şi Dolj – 1.063. În mediul rural, pe primul loc se află tot judeţul Timiş – 2.018 persoane, urmat de Călăraşi – 1.907 persoane, Dolj – 1.849 de persoane, Dâmboviţa – 1.714 persoane, Mureş – 1.478 de persoane.

Articolul precedentCol. dr.Gheorghiţă a anunţat deplasarea echipelor de vaccinare din urban,în localităţi arondate fiecărui oraş
Articolul următorCâte reacţii adverse s-au înregistrat de la debutul campaniei de vaccinare