Vâlcea: Spitalele din Vâlcea primesc peste 3,2 milioane euro pentru aparatură medicală performantă

0
185
Foto: Facebook Consiliul Judetean Cluj

Marți seară, Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, a comunicat că au fost semnate două contracte de finanțare, în valoare cumulată de peste 3,2 milioane de euro, pentru echiparea cu aparatură medicală modernă a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea și a Spitalului de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasiu” din Mihăești.

„Astăzi am semnat încă două contracte cu finanțare europeană, în valoare totală de peste 3,2 milioane euro, pentru dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație a Ambulatoriilor din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea și a Spitalului TBC Mihăești”, a transmis Constantin Rădulescu, marți seară, pe Facebook.

Investiția pentru Spitalul Județean Vâlcea vizează dotarea ambulatoriului de specialitate cu: ecografe, ecocardiograf, test de efort cardiovascular, turn de endoscopie digestivă, electrocardiograf, cardiotocograf, videocolposcop, aspiratoare chirurgicale, dar și aparatură esențială pentru laboratorul de analize medicale.

În ceea ce privește Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasiu” Mihăești, proiectul include dotări pentru ambulatoriul integrat și Dispensarul TBC Bălcești. Vor fi achiziționate aparate de diagnostic Roentgen, sistem de bronhoscopie, defibrilatoare, spirometre, EKG-uri, analizoare automate, monitoare funcții vitale, autoclave, taliometre cu cântar, mobilier, instrumentar și echipamente IT pentru digitalizarea activității medicale.

„Investim în sănătate și dotăm spitalele din județ cu aparatură medicală modernă, însă îmi doresc ca vâlcenii să fie sănătoși și să nu aibă nevoie de ea! Totuși, pentru acele momente când sănătatea le este pusă la încercare, este esențial ca pacienții să fie tratați bine și să beneficieze de un diagnostic corect și rapid, iar cadrele medicale să își poată desfășura activitatea în cele mai bune condiții”, a mai transmis președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Articolul precedent„Pacientul eligibil pentru transplant” – webinar desfășurat pe platforma Sănătatea.ONLINE/Learning, pe 10 iunie
Articolul următorTârgu Mureş: Două transplanturi de cord în trei zile